Restauratie

Hoewel Rensink staat voor innovatie is het ‘oude ambacht’ bij ons niet uit beeld verdwenen. Het behoud van het oude ambacht en vakmanschap is belangrijk. Zeker ook voor de komende generaties. Ons cultureel erfgoed moet goed behouden en onderhouden worden. Daarom is ook restauratie nog steeds een actueel onderdeel van ons werk. Restauratie in Deventer of omgeving? Wij kunnen u informeren, adviseren en het complete project uit handen nemen

Monumentaal pand

Vakmanschap

Onderhoud of restauratie van een monumentaal pand vergt meer aandacht en geduld dan als u een modern pand bezit. Bedenkt u zich dat een monument in een andere tijd gebouwd is. U krijgt niet alleen te maken met oude bouwtechnieken en monumentale elementen. In veel gevallen is bijvoorbeeld betonherstel nodig. Ook mag niet zomaar alles worden vervangen, omdat anders de monumentale waarde van het pand verloren gaat en er ernstige schade kan worden toegebracht. Om het pand in goede staat te houden zult u dus soms concessies moeten doen aan uw wensen. Deskundig advies is van groot belang bij de uitvoering van werkzaamheden aan een monumentaal pand, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Monumentaal pand
Waarom restauratie door Rensink?

Waarom restauratie door Rensink?

Deskundig advies

Bij een restauratie komt veel kijken. Waar moet u op letten? U wilt uw monument restaureren of u heeft het plan een monument te kopen met achterstallig onderhoud. Het restaureren van een monument of onderdelen van een monument is puur vakmanschap. Geen steen is hetzelfde, elke muur of gevel heeft een specifieke aanpak nodig. Wij kunnen u adviseren wat betreft de juiste aanpak. Ook met het aanvragen van een vergunning en/of het indienen van het restauratieplan kan Rensink u terzijde staan. Voorafgaand aan het project maken we een duidelijk restauratieplan, om de werkzaamheden een succes te laten worden en waarbij achteraf geen verrassingen ontstaan. De staat van uw pand regelmatig laten checken en goed onderhouden? Dan kunnen wij samen met u een meerjaren onderhoudsschema opstellen voor vastgoedonderhoud.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

* Verplicht veld