Ben jij geworden wat je wil?

Rensink Totaalonderhoud 06 oktober 2021

Ben jij geworden wat je wil?

Een confronterende vraag?

Ik werd op dit thema gewezen door de Kinderboekenweek die vandaag is begonnen.
En hoewel ik het lezen van fysieke boeken toejuich, zeker bij kinderen, wil ik het over heel andere zaken hebben.

Hoe wijzen we onze jeugd op het feit dat de techniek en ons vakmanschap zo geweldig is en dat het de moeite waard is om te leren? En dat het de komende decennia zeker nog blijft bestaan. Wat er is een enorme schaarste aan goed personeel in de bouwwereld.

Rensink Totaalonderhoud heeft altijd leerlingen in haar teams. Wij geloven in het feit dat het zelf actief meedoen op de werkvloer de ultieme kans is om het vak te leren. Jonge mensen die ons vak willen leren; ik kan hier heel enthousiast van worden! Onze vakmannen kunnen hun kennis overdragen en het vak blijft voorbestaan. Fijn dat de meeste leerlingen bij ons instromen en onze teams blijven versterken.

Maar hoe is dat met jou? Ben jij geworden wat jij wil?
Vroeger droomde ik van een baan die “iets met dieren en mensen te maken had”. Heel vaag dus eigenlijk. Maar door de jaren heen heb ik mijn weg gevonden, zij het met vallen en opstaan.
En ook op de plek waar ik nu zit zijn er ook ups en downs. Maar ik voel mij hier thuis. Samen met onze collega’s maken wij de mooiste projecten.

Ik merk dat de afgelopen periode van corona veel met mensen heeft gedaan. Sommigen zijn gaan nadenken over hun toekomst bij hun huidige werkgever of maken zelfs een complete carrière switch.
Wat de beweegreden ook zal zijn: doe iets wat je gelukkig maakt.

Wil jij (nieuwe) collega’s een goede start en onboarding geven? Dan is het nieuwe boek van Kirsten de Roo “De perfecte match” een aanrader. Een must read voor ondernemers met (nieuw) personeel.
Juist nu goed personeel zo schaars is, is het belangrijk de goede keuze te maken.

Ben jij geworden wat je wil? Ik hoop het van harte.
Mocht dit echter niet zo zijn: misschien is Rensink bv iets voor jou? Wij groeien en ontwikkelen in rap tempo.
Schilders, glaszetters, timmerlieden zijn welkom. Verder zijn wij op zoek naar een technische werkvoorbereider en een extra projectleider.

Maar hoe dan ook: wordt wat je wil! De mogelijkheden zijn oneindig.

 

ben-jij-geworden-wie-je-bent