Het is vandaag Dag van de Ondernemer

Rensink Totaalonderhoud 15 november 2019

Is it a man’s world?

Het is vandaag de Dag van de Ondernemer.

En ondernemer ben ik, élke dag weer. Dat is ook het mooie aan Ondernemer zijn: je bent altijd bezig met jouw passie. Maar ondernemen is ook: risico’s durven nemen, doen, vooruit denken, blijven ontwikkelen en initiatief nemen.

Het is vandaag ook de laatste dag van de Week van de Werkstress. Hoe zit het met ondernemers en stress? Ervaart een ondernemer meer stress dan iemand die in loondienst werkt?
Uiteraard ervaar ik ook stressmomenten: het is niet niks om in deze tijd een onderneming op de benen te houden en ook nog groei en vooruitgang te realiseren. Maar tegelijkertijd geeft het ook enorm veel energie en uitdaging! En die balans moet goed zijn.
Ook externe factoren zoals wet- en regelgeving geven de ondernemers (en werkgevers) stress. Je wilt het beste voor jouw werknemers maar door de huidige wet- en regelgeving ligt veel aan strakke banden. Kijkende naar de bedrijfsvoering is het dan soms lastig keuzes maken. Maar ik zit goed! Ik word echt blij van wat ik doe, ondernemen is écht mijn ding. En dat in mijn mannenwereld.
Ondernemers: ga geen uitdaging uit de weg! Je kunt erover blijven dromen maar durf het aan en doe het!

Volg ook onze Linkedinpagina: