De rek is er uit..

Rensink Totaalonderhoud 18 november 2021

De rek is er uit…

En dat is echt een understatement.

Uitgerekend in de Week van de Ondernemer is een tweede (gedeeltelijke) lockdown een feit.
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn zeer teleurgesteld over de nieuwe lockdown voor de horeca, evenementen die niet kunnen doorgaan en winkels die ’s avonds dicht moeten. Ook andere sectoren krijgen opnieuw een stevige knauw door alle maatregelen.

Het is wrang om te zien dat ondernemers in zwaar getroffen sectoren opnieuw het kind van de rekening zijn door beperkingen van overheidswege en de gebrekkige zorgcapaciteit.

Juist ondernemers, die in deze week zouden moeten worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen.

In de bouwbranche ervaren wij de gevolgen van de tweede lockdown (nog) niet zo. Wij kampen met personeelstekort en leveringsproblemen van materialen, maar dat terzijde.
Uiteraard zijn de coronamaatregelen aangescherpt en houden we, nog meer, rekening met de anderhalve meter en mondkapjes.

Eerlijk gezegd: de rek is er een beetje uit. Een beetje veel. Steeds vallen we terug in een beleid dat niet echt oplevert wat het zou moeten doen.
Als ondernemer zie ik dat met lede ogen aan: een demissionair kabinet dat overduidelijk worstelt met een te volgen strategie. Juist omdat je als ondernemer je zo’n onduidelijke werkwijze absoluut niet kunt veroorloven. Dan wordt je levend opgegeten door de concurrent.

Ondanks al deze perikelen bouwt Rensink onverschrokken aan haar toekomst. Op dit moment werken onze vakmannen aan mooie projecten in Zutphen (3 projecten), Lichtenvoorde, Arnhem, Veenendaal, Barchem, en natuurlijk: Deventer.

En onze planning stopt niet op 31 december, voor 2022 staan weer uitdagende projecten op stapel. Multidisciplinaire projecten waar we precies kunnen doen waar we goed in zijn: de kwaliteit van vastgoed verbeteren en dat tegen de laagst mogelijke kosten.

de-rek-is-er-uit