De wereld om ons heen verandert snel!

Rensink Totaalonderhoud 10 december 2019

Is it a man’s world?

De wereld om ons heen verandert snel!

Niet alleen zakelijk: nieuwe wetgeving, IT, technologie, veranderende markt en nieuwe ontwikkelingen. Maar ook maatschappelijk / sociaal.

Laat je adviseren

Ondernemers krijgen behoorlijk wat wettelijke veranderingen voor de kiezen. Hoe kijk jij hiertegen aan? Brengen al die veranderingen jou in onbalans of kun je er goed mee dealen?

Al die nieuwe regelingen maken dat je als ondernemer niet meer zonder adviseur kunt.

RensinkTotaalonderhoud wordt op juridisch gebied geadviseerd door: Maartje Patist en Francois van Langevelde. In financiële zaken worden wij geadviseerd door Wim Nijhof.

Laat je goed adviseren en laat je niet uit het veld slaan. Dat het moeilijk kan zijn ondervinden wij ook. Maar wees trots op jouw onderneming en ga ervoor. Daarnaast laat ik mijn ervaringen weten aan onder andere Jacco Vonhof van MKB Nederland. Zo kunnen we wellicht het verschil maken.

Als kleinere ondernemer kun je ook bij MKB Deventer terecht, bijvoorbeeld bij de verschillende spreekuren.

Advies geven en krijgen

Ik mocht mooie gesprekken voeren, bijvoorbeeld met Özlem Cevik, zij is gestart met New Chapters – Hét werving & selectiebureau. Ook zij ondervindt drempels als vrouw. Ik mocht haar mijn kijk op dit soort zaken geven.

Gisteren gesproken met Marjolein Roorda, zij gaat een bedrijf opstarten met betrekking tot preventie en duurzame inzetbaarheid. Een vrouw met veel ervaring die toch weer voor haar eigen pad kiest.

Ook sprak ik met een dame die ik had ontmoet bij de vrijwilligerscentrale, zij heeft een leuke vacature gezien. Ik heb connecties bij dat bedrijf, hopelijk helpt het haar.

Zo zie je maar weer, daar waar wij geadviseerd worden, kunnen wij ook anderen weer adviseren en helpen. Blijf niet steken op jouw eigen eiland maar ga “eilandhoppen”.

Advies naar onze toekomst

Dat de wereld om ons heen snel verandert werd gisteren tijdens de ALV van MKB Deventer ook weer duidelijk. Marcel Fortuin vertelde ons over de nieuwe manier van onderwijs en wat er allemaal mogelijk is in de GasfabriekSteven Verkuil hield een bevlogen presentatie over data en de grote impact hiervan. Carlijn Leenders liet ons het eerste promofilmpje zien over “In Deventer”. Een geweldige samenwerking tussen 3 filmmakers uit Deventer.

Volg ook onze Linkedinpagina: