Hoe was jouw 2021?

Rensink Totaalonderhoud 10 december 2021

Hoe was jouw 2021?

Ik ben oprecht benieuwd.

Mijn 2021 was een jaar van ups en downs.
En hoewel we op social media gewend zijn succesverhalen te delen, wil ik jullie de “downs” niet onthouden. Want ook dat hoort, onlosmakelijk, bij ondernemen.

Wij starten het jaar 2021 goed, mooi gevulde orderportefeuille, team in ontwikkeling en goede vooruitzichten.
We komen in een stroomversnelling, hebben veranderingen in het team, denken na over een indeling die toekomstbestendig is, zoeken nieuwe collega’s en vangen de werkzaamheden op met het hele team.
Met de nieuwe collega’s gaan we enthousiast van start en maken echt stappen.
Dan vallen, door ziekte, een aantal cruciale personen uit en weer staat het team op om alle werkzaamheden in goede banen te leiden.
Er zijn problemen met glasleveringen, steigers en het vinden van personeel voor de flexibele schil.
De tomeloze inzet van mijn collega’s maakt dat we het met z’n allen weer klaren. En dat is zó mooi om te zien.

Maar er zijn ook “ups”.
We hebben mooie projecten afgerond. Onze vakmannen hebben hun vakmanschap laten gelden en zo heel veel bewoners gelukkig gemaakt. Er zijn geweldige, nieuwe projecten aan onze portefeuille toegevoegd. En ook dit hebben we , weer als team, samen weten te bewerkstelligen.

Weer laait corona op en moeten de maatregelen worden aangescherpt. Ik hoor ondernemers die het echt niet meer zien zitten. Zoals ik al eerder schreef: de rek is er uit. Het treft Rensink niet direct zakelijk, maar ik merk wel dat het steeds moeten schakelen lastig is.

Hoe was 2021 voor mij persoonlijk? Het was soms erg veel, dat geef ik toe. Maar met een gemotiveerd team om je heen kun je alles aan!

Het afgelopen jaar heb ik nader kennis gemaakt met Kirsten de Roo en Romilde van Commenée. Zij gaven mij inspiratie en stof tot nadenken over personeel en leiderschap, want ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen.

Nu ben ik benieuwd: hoe was jouw jaar? En wie heeft jou het afgelopen jaar geïnspireerd of gemotiveerd? Ik ben oprecht benieuwd.

blog-gerdy-hoe-was-jouw-2021