“Ik wens u veel personeel”

Rensink Totaalonderhoud 10 juni 2021

“Ik wens u veel personeel”

Dit Joodse gezegde impliceert dat het hebben van veel personeel, veel zorgen geeft.
Er zit wel een kern van waarheid in; als je het goed wilt doen voor jouw personeel vergt dat energie.

En wanneer doe je het goed voor jouw personeel?
Bij Rensink Totaalonderhoud willen we, vanuit het familiebedrijf, in direct contact staan met onze collega’s. En ja, dat betekent soms zorgen als de collega zelf zorgen heeft of niet kan functioneren door ziekte.

Recent onderzoek wijst uit dat medewerkers van een familiebedrijf het meest loyaal aan hun werkgever zijn. Iets dat wij ook merken maar wat je niet voor lief mag nemen!
Ik streef naar gemoedelijkheid, solidariteit en saamhorigheid binnen ons bedrijf. Dat doe ik, bijvoorbeeld, door altijd te luisteren naar mijn collega’s, of het nu een probleem betreft of een idee. Daar kijk ik dan zowel vanaf de menselijke, maar ook zeker vanaf de zakelijke kant naar. Het kan dus betekenen dat een idee niet gevalideerd kan worden.

Volgende keer dan maar niet doen? Nee! Juist wel! Niet alle ideeën kunnen ingezet worden, maar samen zijn we wel bezig met het proces.

Onlangs las ik het blog van Eline Dorjee RL, met als oneliner: “Geloof niet alles wat je tegen jezelf zegt! (ofwel: skip die belemmerende overtuigingen)”.
En dat geldt ook voor ondernemers met personeel: denk in mogelijkheden en niet in belemmeringen. De oplossing is vaak zo dichtbij.

Ik wens u veel personeel!

Volg jij Gerdy al op LinkedIn? Of volg jij onze bedrijfspagina al op LinkedIn?