Komt de wijsheid te vaak achteraf?

Rensink Totaalonderhoud 12 januari 2022

Komt de wijsheid te vaak achteraf?

Natuurlijk wil ik jullie allemaal het allerbeste wensen voor 2022. Veel geluk en gezondheid.
Wat we allemaal het liefste willen is weer terugkeren naar een “normalere” wereld. Als ondernemer, maar ook als persoon, merk ik dat er nu verandering moet komen.

We rollen van de ene lockdown in de andere. Dat is op de lange termijn niet vol te houden.
Ondernemers van de gesloten branches beginnen te ageren tegen de lockdown. En terecht: waarom zou een kapper, detailhandel of restaurant niet open kunnen? Niet alleen loopt de economische schade op, ook de reserves en het incasseringsvermogen van de getroffen ondernemers neemt ras af.
Laten we wensen dat het voor deze ondernemers ook een goed jaar zal worden.

Er moet een plan komen dat voorkomt dat delen van de economie en samenleving steeds weer op slot moeten zodra het aantal besmettingen oploopt.
En waarom wordt er niet meer naar opschaling van de zorgcapaciteit gekeken? De zorg blijkt bij elke ingrijpende gebeurtenis een bottleneck te zijn. Deze opschaling is niet makkelijk, dat realiseer ik mij, maar niet geschoten is altijd mis.

Dus……komt de wijsheid te vaak achteraf? Of staan we met z’n allen als “beste stuurlui aan wal”?
Ik hoop van harte dat het nieuwe kabinet juist de mogelijkheden ziet van de branches die nu het zwaarst getroffen worden in plaats van wat niet kan.

Rensink Totaalonderhoud is het nieuwe jaar goed gestart, de orderportefeuille is goed gevuld met mooie, uitdagende projecten.
Er is een tweetal vacatures binnen onze organisatie.
Ben jij, of ken jij een professional die zou passen binnen ons familiebedrijf? Aarzel dan niet om te reageren! We groeien en ontwikkelen steeds verder en zoeken enthousiaste professionals die hiervan deel willen uitmaken.

blog-gerdy-komt-verstand-te-vaak-achteraf