En nu met volle kracht vooruit

Rensink Totaalonderhoud 28 maart 2022

En nu volle kracht vooruit……..

Het is weer lente en we kunnen genieten van heerlijk weer. De meeste coronamaatregelen zijn overboord gegooid en dat geeft de maatschappij weer lucht. Ook (netwerk)bijeenkomsten en andere activiteiten zijn weer volop mogelijk.

Dus volle kracht vooruit zou je zeggen……..
Ondernemers hebben echter nog wel wat uitdagingen. Zo is het personeelstekort in een aantal branches nijpend, zijn de prijzen van verschillende materialen schrikbarend gestegen en ook de brandstofprijs is torenhoog. En dan de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne, welke gevolgen heeft die voor ondernemingen?

De oorzaken van de uitdagingen liggen veelal buiten ons bereik en brengen voor veel ondernemers wederom onzekerheden met zich mee. Hoe je ermee omgaat ligt in jouw handen. Niet altijd gemakkelijk, dat realiseer ik mij, maar dat is ondernemen. Doen! Actie nemen!
Hierin ligt ook een rol voor de brancheorganisaties en landelijke ondernemersorganisaties weggelegd. Want dit zal zeker weer gevolgen hebben voor de ondernemers en dus de economie.

Ben je wendbaar genoeg om alle uitdagingen aan te gaan?
Het is goed om eens in de zoveel tijd te kijken naar de basis; waarom ben jij jouw onderneming gestart? Waarom doe je wat je doet? Omdat je het altijd al zo hebt gedaan?
Hiernaar te kijken geeft niet alleen het DNA van jouw onderneming weer maar geeft je ook de mogelijkheid te kijken naar waar je nu staat. Is het tijd voor verandering binnen jouw onderneming?
Ikzelf heb het familiebedrijf van mijn vader overgenomen omdat ik een echte ondernemer ben. Als puber vond ik het al razend interessant wat mijn vader allemaal deed. De renovatiemarkt spreekt mij in het bijzonder aan omdat wij daar, met onze vakkennis, een enorm verschil kunnen maken. Wij hebben een enthousiast team dat elke dag weer gaat voor het beste resultaat. Vandaar onze quote: “Samen zijn we Rensink”. Die teamgeest vind ik belangrijk binnen onze onderneming.
Ik blijf wel steeds kijken of de piketpaaltjes nog op de juiste plek staan. Immers stilstand is achteruitgang.

Ook wij bij Rensink Totaalonderhoud staan voor uitdagingen. Zo zijn we al enige tijd op zoek naar een calculator/werkvoorbereider die ons team compleet zou maken. Dan kunnen we echt volle kracht vooruit. Gelukkig is het ons inmiddels gelukt twee vakkundige projectleiders aan ons team toe te voegen. Dat geeft dat we opdrachtgevers nog beter en doeltreffender tot dienst kunnen zijn.

Onze zoektocht naar de calculator/werkvoorbereider gaat door. Ik heb veel gehad aan de tips uit de masterclass van Kirsten de Roo bij MKB Deventer.
Maar ik doe ook graag een beroep op mijn netwerk: Ben jij of ken jij die calculator / werkvoorbereider die ons team compleet zou kunnen maken? Ik hoor het graag.

Blog-met-volle-kracht-vooruit