Wat wilde jij vroeger worden? – Blog Gerdy

Rensink Totaalonderhoud 31 oktober 2019

Is it a man’s world?

Wat wilde jij vroeger worden?

Techniek is niet sexy. Jongeren kiezen helaas nog te weinig voor een opleiding in de techniek. Daar heb ik gisteravond over gesproken tijdens een bijeenkomst op De Marke.

Onder het genot van een heerlijk diner, bereid én geserveerd door leerlingen van De Marke hebben we met ouders, leerlingen, ondernemers en mensen uit het onderwijs gesproken over: “hoe krijgen we techniek weer onder de aandacht bij de jeugd”. Huidige initiatieven leveren te weinig op. Onze gespreksleider Wim den Blanken stelde aan de gesprekstafels rake vragen. Organisator Martin Snijder gaat de uitkomsten gebruiken op een congres van Cleantech.
Uitkomsten: kinderen (en dus ook meisjes!) moeten op jonge leeftijd al kennis nemen van techniek in al zijn vormen, stages moeten goed ingericht worden en de publieke opinie moet veranderen.

Fijn om direct al met Dorien Tarmastin commitment uitgesproken te hebben.

Want: techniek is leuk! Vakmanschap is geweldig! Dus: is it a man’s world: in de techniek wel! Maar laten we zorgen dat het geen oude mannen wereld zal worden! Ondertussen zijn onze vakmensen razend druk op onze projecten. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen? Ik vertel het je graag.